2015 m. balandžio 10 d., penktadienis

N WIND VITRINA: RYGA



Labas rytas, mano brangieji blogo skaitytojai, planavau tekstą ir įrašą apie Latvijos dizainerius pabaigti vakar vakare, pradėjau rašyti, tvarkyti nuotraukas, pabaigiau, jau buvo  3 nakties. Palikau viską Jums prie rytinės kavos. 
Pasakoju, Vakar susipažinau su Latvių dizaineriais, jų kuriamais drabužiais, aksesuarais ir papuošalais. Galiu pasakyti, Latviška mada skiriasi nuo Lietuviškos. Siūlau pradžioje peržiūrėti nuotraukas, sudaryti savo nuomonę, o įrašo pabaigoje mes su Jumis aptarsime įspūdžius.






Latvijos dizaino POP-UP parduotuvė, kurią pristato žurnalas N WIND.

N WIND VITRINA: RYGA – Šiaurės vėjo atneštos latviškos istorijos. Ateiki jų pajausti, paliesti ir pasimatuoti – stipriausias latviškąsias pasaulėjautos ir kūrybos idėjas pristato net 10 prekių ženklų:

BlankBlank
Keta Gutmane
MIESAI
One Wolf
Paviljons Studio
RIPA | RIPA Store
pien dairy spa
tundra HATA
YAYOI
Zilbers Design


Na o dabar nuotraukos ir trumpai apie dizainerius:



Konceptualią menininkę Keta Gutmane, kurios vardu pavadintas mados ženklas debiutavo 2013 m. Drabužių kūrimas dizainerei, lyg tol pasižymėjusiai instaliacijų ir mados filmų kūryba – dar viena meninė saviraiška, kūrėja į kostiumą žiūri kaip į daugiafunkcinį objektą, kuris atlieka ne tik savo utilitarinę, bet ir meninę funkciją. Su kiekviena kolekcija Keta pristato stiprią žinutę ir įvaizdį, šios pavasario–vasaros kolekcijos tema – Levitacija.













Sujungdami miestą ir gamtą mezga naują Latvijos identitetą.
PAVILJONS – prieš penkerius metus įkurta koncepcinė dizaino parduotuvė Rygoje, sujungusi stipriausius ir pradedančius Latvijos kūrėjus po vienu stogu. Išvystę savo identitetą ir patirtį mados pristatyme, PAVILJONS su dizainere Liga Garda sukūrė savo drabužių liniją. Kolekcijoje dominuoja megzti drabužiai, kurių spalvos ir raštai jungia miesto ir gamtos motyvus.













BLANKBLANK




Kūrėjų duetas Linda Blanka ir Martins Blanks – Šiaurės įkvėptų spalvų ir raštų magai. Jų braižas – meno objektu paversti spalvų raštai, perkelti į funkcionalaus kirpimo drabužius bei aksesuarus. Not Just A Label duetą įtraukė į šimtuką dizaino renginiui „Origin Passion and Beliefs“ (2014).












Yayoi yra drąsus ir ekstravagantiškas pareiškimas. Jevgenija Dorosenko pradėjo kurti papuošalus nuo 2013, ji  įsikūrusi Rygoje, Latvijoje.

Gamta kaip vienas iš pagrindinių įkvėpimo šaltinių. Nuolat besikeičiantį tekstūros, spalvos, garsai gamtos pasaulyje yra pastovi papuošalų dizainerės mūza.

Visi karoliai ir apyrankės yra rankų gamybos, naudojant aukštos kokybės medžiagas, jūros koralus ir brangakmenius. Yayoi papuošalai yra žaisminga  mados ir gamtos rezultatas.

Kodėl Yayoi? Įkvėptas Japonijos menininko Yayoi Kusama menu juvelyrikos prekės ženklas.













RIPA | RIPA Store
Grynuolis.
RIPA – vienas stipriausių šiuolaikinės latvių juvelyrikos atstovų, dizainerio Peter Ripa bei juvelyro Karlo Bergso kūrybinis tandemas nuo 2008 metų. Ištikimi prabangiosios juvelyrikos tradicijoms – papuošalai kuriami iš aukso, sidabro, brangakmenių – RIPA jas sujungia su naujų idėjų ir medžiagų sprendimais, idėjas paversdami meno kūriniais šiuolaikiniam materialistiniame kontekste.













MIESAI pažodinis vertimas būtų KŪNUI. Ženklo kuriamų iš pirmo žvilgsnio paprastų objektų vertė aukšta, dažniausiai jie – gilių kūrybinių procesų ir kolaboracijų rezultatas. Į Vilnių įkūrėjai atveža visų pirma savo stipriausią projektą – žinomiausio Latvijos grafiko Ansis Cirulis kūrybos interpretacijas, skirtingų dizainerių paverstas lėkštėmis ir meniniais spaudiniais.












Neįprastų istorijų turi ieškoti vienas.
ONE WOLF šį sezoną neįprastų istorijų ieško mieste pasiūlydami išlikimo kostiumą (survival kit) – šaltų spalvų, funkcionalių kirpimų bei audinių, preciziškų apdirbimo būdų kolekciją „Uniforma“. Intelektualių gatvės drabužių ženklas, 2010 m. sukurtas dizainerės Agnese Narnicka, išpopuliarėjo dėl drąsių linijų, įdomių laisvų siluetų ir grubaus džinso. Šiandien ONE WOLF bene geriausiai žinomi ir lietuviams, o drabužių galima įsigyti Baltijos, Beneliukso šalyse, Prancūzijoje, JAV, Japonijoje.







Latvija - viena iš ekologiškiausių šalių pasaulyje, čia galite susitikti su žmonėmis, kurie myli gamtą ir vertina papročius. Viena iš Latvijos vertybių - kokybiški pieno produktai, kuriuose yra visas biologiškai aktyvių medžiagų kompleksas, reikalingas žmogaus organizmui, ir yra pagrindinis  mineralų šaltinis.





Zilbers Design

Ilgametė patirtis moderniame interjere.  Nesvarbu, ar tai įmonės, mažmeninė prekyba, interjero, baldų ar produkto dizainas, viena pradinė idėja persmelkia visus projektus - transformuojant paprastas formas rasti novatoriškus būdus sutekti gryną estetinį malonumą.






Mano nuomonė:

Man labiausiai patiko Paviljons Studio pristatyti drabužiai, labai gražūs atspalviai (kartais spalvų taip trūksta) - pilka spalva derinama su ryškiai oranžine ir salotine, gražūs raštai, natūralios medžiagos ir nuostabi kokybė. Tai drabužiai kurių neįmanoma pamiršti, kaip po pasirodymo dar kelis mėnesius prisimini, tai drabužiai, kurie  verti dėmesio. Man patiko pilkos spalvos suknelė su oranžiniais ir salotiniais raštais, būtinai eisiu pasimatuoti.
Yayoi papuošalai nepalieka abejingu, jie masyvūs ir pagaminti iš natūralių akmenų, juoda arba klasikinė suknelė, ryškus papuošalas ir skoningas įvaizdis jau yra. Patiko ir apyrankės ir kaklo papuošalai.
Labai gaila, kad nepavyko pakalbinti Pien kosmetikos gamintojų ir atstovų, nes produktai atrodo labai įdomiai, man tiesiog taip patiko drabužiai ir papuošalai, kad kol aš kalbinau dizainerius, atstovai išvažiavo ;-( Tačiau radau informacijos internete, kad produktai pagaminti be SLS, parabenų ir kitų kosmetikos blogų priedų, kvapas labai malonus, noriu išbandyti. Kompanija siūlo kūno ir veido priežiūros priemones (veido valymo putas, vonios putas, rankų kremą, dušo želė), asortimentas nėra didelis, tačiau kokybė žadama labai aukšta. Negaliu nepaminėti įpakavimo, jis atrodo labai gražiai, dar vienas nuostabus Latviškas produktas.
Dar noriu išskirti Zilbers Design studiją, šluotos šviestuvai atrodo įspūdingai, aš noriu tokio šviestuvo namo.

O kas patiko Jums?
Noriu priminti, kad viską galima pamatyti balandžio 9–18 V2 CONCEPT STORE Vilniuje, balandžio 21–30 – Kaune.












SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig