2016 m. birželio 30 d., ketvirtadienis

Inhair.lt Kaip prižiūrėti šviesius plaukus


Plaukai, mano mėgstamiausia tema, todėl aš niekaip negalėjau praleisti www.inhair.lt parduotuvėje Viliuje organizuojamo seminaro apie šviesių plaukų priežiūrą, todėl vakar vakare skubėjau į pristatymą. Atrodo jau žinai labai daug ką, tačiau vis vien sužinai ką nors naujo. Aš papasakosiu tik pagrindinius dalykus, nes mano pagrindinis noras kad būtent Jūs sudalyvautumėte seminare patys, būtent Jūs atliktumėte galvos odos anazilę ir ateitumėte į asmeninė konsultaciją pas specialistę. Aš galiu pasakoti labai ilgai ir nuobodžiai apie tas priemones, kurios tinka mano plaukams, tačiau visų plaukai juk skirtingi, būtina išsirinkti tai, kas tinka jūsų plaukams.

Šviesūs, šviesinti, dažyti, balinti plaukai reikalauja papildomos priežiūros ir daugiau pastangų, būtent taip (sudeginus plaukus dažant juos namuose) aš pirmą kartą atsidūriau www.inhair.lt parduotuvėje, būtent čia galima surasti beveik visų žinomų profesionalios plaukų kosmetikos gamintojų priemones, tiek daug šampūnų, kaukių, purškiklių, aliejukų aš jau seniai nemačiau. Bet pasirinkimas nėra svarbiausiai, svarbiausia yra atrinkti tai, kas tinka būtent tavo plaukams, tavo plaukų tipui ir galvos odai.




Karolina, seminaro metu, pasakojo apie savo plaukų dažymo patirtį, apie dažniausiai pasitaikančias namų sąlygomis dažymo klaidas. Aš irgi buvau įsitikinus, kad geriau imti mažesnio procento oksidantą plaukų dažymui, taip plaukai bus pažeisti mažiausiai, tačiau gaunasi geltonai-oranžinis atspalvis. Kodėl? Nes oksidantas atidaro plaukų žvynelius, dažant plaukus namuose būtina griežtai laikytis gamintojo nuruodimų ir instrukcijos, bet vistiek pačiai sunkoka apskaičiuoti norimos spalvos koloristikos formulę. Todėl manau geriausias atsakymas į klausimą kaip nudažyti plaukus norimu šviesiu atspalviu yra "tai turi padaryti profesionalas", ypač jeigu reikia šviesinti plaukų šaknis, neutralizuoti geltonumą ir teisingai pasirinkti dažus tonavimui, plius nepažeisti plaukų.


Būtent tokie konsultacijos metu dažniausiai užduodami klausimai, ar nors vienas iš jų yra aktualus Jums? Man aktualūs visi, nes dažau plaukus šviesiai jau beveik penkis metus, nuo to plaukai tikrai nepagerėjo, jų būklė pablogėjo kelis kartus, paskutinius pusę metų aš vis bandau juos atgaivinti, bet čia labai ilgas procesas, svarbiausiai nesustoti.


Manau reikia pradėti pasakojimą nuo plaukų šampūno, šviesiems plaukams rekomenduojami 4,5 ph turintys šampūnai, jie švelnesnės tekstūros, neleidžia plaukui pustis. Plaukų šampūną renkamės pagal savo galvos odos tipą, labai svarbu plauti plaukus du kartus, nemažiau svarbu kokį priemonės kiekį naudojame (specialistai pataria, kad Graikų riešuto dydžio plaukų šampūno lašo pilnai užtenka), na ir galiausiai visas naudojamas priemones reikia gerai nuskalauti.

Šnekant apie kondicionerius, noriu pasakyti, kad jie būna dviejų tipų - kreminiai nuplaunami, purškiami nenuplaunami. Kokį pasirinkti, priklauso tik nuo jūsų. Ar galima naudoti kreminį ir purškiamą kondicionerius, taip, jeigu džiovinant plaukus jaučiasi kad trūksta maitinimo ir drėkinimo, kodėl gi ne, svarbu nepadauginti priemonių. Panaudojus daugiau kondicioneriaus čia ir dabar, plaukų būklė tikrai nepagerės, tiesiog plaukai bus riebūs ir apsunkinti. Svarbu pastoviai naudoti tinkamas priemones.



Kiekvienas gamintojas siūlo išskirtines priemones blondinėms, mano dažniausiai naudojamos Redken Blond Idol, man pilnai užtenka šampūno ir purškiamo nenuplaunamo kondicioneriaus.


Raminta seminaro dalyviams pasakojo apie teisingą plaukų naudojimą. Pasakysiu labai trumpai, kaukę reikia naudoti kas 3 plovimą, nepatingėkite ilgiau pabūti su kauke, taip rezultatas bus žymiai geresnis. Labai svarbu naudoti kaukę ant nusausintų plaukų, nuo plaukų vidurio iki galiukų. 


Vasarą mes labai dažnai nuvertiname vasaros plaukų priežiūros linijas. Atrodo šampūnas ir šampūnas, tačiau priemonės tikrai labai skirtingos, aš per savo atostogas naudojau Keune, tačiau beveik kiekvienas gamintojas turi ką pasiūlyti savo pirkėjams. Pagrindinis ir esminis šių linijų skirtumas - priemonės apsaugo plaukus su UV spindulių, suteikia švelnumo, minkštumo, maitinimo, o svarbiausiai - šampūnas skirtas pašalinti druskos ir chloro likučius po maudynių jūroje arba baseine.


Visos blondinės girdėjo, naudojo, žino apie pilkinančius šampūnus ir balzamus, L'oreal šampūno spalva labai jau violetinė, jeigu plaukai pažeisti ir sausi, gali gautis violetinės spalvos galiukai, o Keune labai švelnios violetinės spalvos, aš Keune įrašiau į norų sąrašą.



Šnekant apie plaukų priežiūrą, nereikia pamiršti naudoti ir papildomų priemonių, apsauginių purškiklių kuo karščio, plaukų aliejukų galiukams, formavimo priemonių ir t.t.  Labai svarbu pasirinkti tinkamas plaukų šukas plaukų iššukavimui )pvz. Dessata) arba natūralias šukas plaukų masažui atlikti (aš namuose tam reikalui turiu GHD ).

Galiu pasakyti pati bandžiau tik kelis kartus, tačiau tai tikrai išsigelbėjimas einant į renginius, kai plaukai ataugo, šaknys juodos, galiukai balti, o dažyti nesinori. Būtent tada į pagalbą skubą Color WOW, tai šešėliai plaukų šaknys, būna ne tik baltos ir šviesios spalvas, yra ir tamsių atspalvių. Šešėliai gerai maskuoja ne tik ataugusias šaknis, bet ir žilus plaukus.


Taip trumpai, nes visų paslapčių išduoti nenoriu, apie šviesių plaukų priežiūrą. Labai rekomenduoju sudalyvauti, nes seminaras yra nemokamas, todėl skirkite vakarą savo plaukams.

Ačiū labai už žinias ir maloniai praleistą laiką, man buvo be galo įdomu ir naudinga.













SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig