2016 m. birželio 27 d., pirmadienis

Make up Lovers 2016 Lietuva




Šiandien aš labai noriu pasidalinti savo mintimis ir atsiliepimu apie Makeup Lovers renginį, kuris šurmuliavo Liotexpo rūmuose praeitą sekmadienį. Praėjo daugiau nei savaitė, buvo laiko apmąstyti ir įvertinti visus pliusus ir minusus. Taip, taip, aš nenoriu pasakyti, kad renginys buvo tobulas, tiesiog tai buvo pirmas blynas, kuris tikrai nebuvo prisvilęs, tikiu, kad kitą kart bus geriau.


Tokio tipo renginių Lietuvoje dar nebuvo, smagu, kad visi visažistai vienoje vietoje galėjo pasidalinti savo patirtimi ir patarimais. Labai didelis pliusas - sudaryta programa, niekas nevėlavo ir viskas buvo laiku. Bet pradėsime nuo pat pradžios. Atėjus 9 valandą į Litexpo, pamačiau labai daug merginų, eilė buvo tikrai nemaža, nes visi nusipirko Diamond bilietus. Manau tai labai gerai, reiškia, kad tokie renginiai tikrai įdomūs ir reikalingi. Man be galo patiko gražiai papuošta konferencijų salė, gamintojai pristatė naujienos ir siūlė nuolaidas, čia pat buvo galima pabendrauti ir su vizažistais.


NYX stendai traukia akį, net turint viską, vistiek norisi ką nors nusipirkti. O visa tai tik dėl to, kad mūsų parduotuvėse NYX stendai yra visiškai tušti, jokių naujienų, jokių top atspalvių. Pagaliu galiu pranešti, kad jau visai netrukus (bent jau taip žadėjo NYX kompanijos atstovai) NYX planuoja daugiau dėmesio skirti mūsų Lietuvos rinkai, peržiūrėti parduotuvių koncepciją ir asortimentą




Nors Uoga Uoga mažiausiai asocijuojasi su profesionalia kosmetika, noriu pasakyti, kad mineralinė pudra ir blizgesiai tikrai verti dėmesio. Makeup Lovers renginyje Uoga Uoga pristatė mineralinius šešėlius, aš nebandžiau, laiko tam visai nebuvo, todėl labai lauksiu jūsų atsiliepimų, ar patiko? Žinau, kad dauguma šešėlius gavo dovanų maišeliuose


Smilga irgi pristatė savo dekotaryvinės kosmetikos liniją ir kosmetikos šepetėlius, apie tai aš papasakosiu kiek vėliau



Niekada nesu mačiusi Melkior kosmetikos, spalvos atrodo labai ryškios, savo dovanų maišelyje radau lūpų dažus, įdomu bus išbandyti ir įvertinti kokybę




Prie Make Up store kosmetikos stendų aš sustoju ilgam, čia tiek spalvų, kad net sunku išsirinkti. Smagu, kad šios kosmetikos brendo priemonės tinka kaip naudojimui namuose, tiek ir darant profesionalius makiažus.





Po Vidajos paskaitų, aš vis dažniau žiūriu į gliterių pusę, atrodo blizgučiai blizgučiai, o kaip gražiai toks makiažas atrodo nuotraukose.



Šios vasaros hitas - mėlyna ir rožinė spalvos, todėl gi neglima dernti jų kartu?  Likau labai nustebinta tiek pigmentacija, tiek kokybe, tiek paprastu naudojimo būdu


Jau tikriausiai visi girdėjote apie Diego, tai profesionalus Make Up Factory vizažistas, kurio makiažas pastoviai atrodo geriau negu mano. Šitoje vietoje aš nejuokauju ir nešmaikštauju, aš noriu tobuli ir mokėti padaryti makiažą taip, kaip daro jis. Makeup Lovers renginyje jis pristatė kosmetikos naujienas ir kontūravimo kolekciją.




Diego patobulino mano makiažą, nes mes jau susitikome pašnekėti vakare, jis paryškino mano kontūravimą ir nudažė lūpas ryškiai. 


Labai smagu, kad organizatoriai pagalvojo apie poilsio zoną, čia buvo ir užkandžiai, ir vaisiai, ir gaivieji gėrimai,  ir cukraus vata, ir kava. Tik tam pastoviai neužtekdavo laiko, nes pertrauka buvo vos 10 minučių, labai norėjosi apžiūrėti visus kosmetikos stendus, išgerti kavos ir dar kiek pailsėti. 



Karolina per savo paskaitą šnekėjo apie vasaros makiažo tendencijas. Manau reikėtų pradėti nuo to, kad Karolina vertina labai natūralų, permatomą makiažą. Vasarą ant bangos ryškios spalvos akių pravedimai: mėlynos, žalios, žalsvos spalvos. Tačiau akcentuojant akis, geriau pasirinkti neutralios spalvos lūpų dažus. Paskutinė makiažo tendencija, derinti tarpusavyje šaltus ir šiltus šešėlių atspalvius, nebijoti metalinių atspalvių (pvz. sidabro spalvos). Žaliaakėms Karolina rekomenduoja savo kosmetinėje turėti tokios spalvos akių makiažo priemones: alyvinė, violetinė, rožinė.
Dabar makiažą svarbiausiai yra svarus veidas, kuo mažiau kosmetikos priemonių, tuo yra geriau. manau tai ir yra pagrindinis Karolinos makiažo atlikimo devizas. Daugiau nei 95% vizažistų padaugina ir persistengia su pudra, makiažas turėtų atrodyti natūraliai, jeigu jis yra matomas ant veido, tai yra blogas makiažas. 


Smilga pasakojo apie savo svajonę, sukurti makiažo priemonių ir šepetėlių liniją. Pagaliau jai pavyko tai įgyvendinti. Per savo paskaita ji pasakojo apie savo makiažą, naudojamas priemones ir makiažo atlikimo eigą. Smagu, kad jos sukurtos priemonės netestuojamas su gyvūnais, nesukelia alergijos, turi labai ryškius pigmentus, spalvos pritaikytos Lietuvos rinkai. Aš esu mačius šešėlius, blakstienų tušą ir makiažo šepetėlius. Kol kas nieko pasakyti negaliu, nes nebandžiau namų sąlygomis.


Tikrai neslėpsiu, mano atradimu tapo Monika Briu. Niekada neklausiau jos makiažo paskaitų, tačiau ji tokia charizmatiška, įdomi ir profesionali, kad manau Makeup lovers tai buvo tikrai ne paskutinis kartas. Monika šnekėjo apie antakius, juk antakiai yra pagrindinis makiažo akcentas. Antakiai rėmina veidą, priklausomai nuo antakių formos gali sumažinti arba prailginti veido formą. Antakių spalva derinama prie plaukų spalvos, tačiau leidžiama, kad antakių spalva (labai aktualu blondinėms) gali būti kiek tamsesnė ir pilkesnė negu plaukų spalva. Labai svarbūs tokie aspektai: antakių forma, kompozicija, spalva, tekstūra. Savo darbus Monika naudoja tokias priemones: kreminiai šešėliai, antakių tušas, pieštukas, maskavimo priemonės. Piešti antakį pradedame nuo apatinės antakių dalies, pradžioje vedame tik kontūrą, o tik vėliau užpildome spalvą, neužmirštame apie tekstūrą. Labai dažnai antakiai atrodo nenatūraliai dėl to, kad antakiams užpildyti naudojami vienos spalvos šešėliai. Pradedame nuo tamsesnio atspalvio link antakio galo ir kiek šviesiname link pradžios. Neužmirštame peršukuoti antakį su antakių tušu, tada antakiai įgauna struktūros. Koreguojame antakių formą su maskuokliu, tam naudojame labai ploną makiažo šepetėlį.


Na ir paskaitos, kurios aš labai labai laukiau, tai Povilo. Esu mačiusi ne vieną kartą kaip jis tobulai dirba, tačiau galiu dar rašyti ir rašyti komplimetus jam. Savo paskaitoje Povilas šnekėjo apie veido modeliavimo paslaptis. Ką noriu pasakyti aš, svarbiausiai mokėti pastebėti modelio veido bruožus, mokėti pamatyti iš karto ką reikia slėpti, o ką ryškinti. Povilas naudojo dviejų spalvų skystas pudras, viena tamios, kita šviesios spalvos, taip lengvai ir greitai padaromas pirminis kontūravimas, kuris vėliau ryškinamas naudojant birias pudras). Ką aš sužinojau? Kad birių ir kreminių pudrų atspalvius galima maišyti tarpusavyje (tą žinojau, tik dabar supratau apie spalvų maišymą ir derinimą), supratau kaip yra naudojama baltos spalvos makiažą fiksuojanti pudrą ir kaip teisingai padaryti kontūravimą naudojant tik skystas priemones. Žiūrint makiažo meistrų darbą ateina suvokimas ką darai ne taip, ką reikia patobulinti, arba kažką jau žinai, bet kažkodėl savo žiniomis nepasinaudojai.




Na ir galiausiai atskleisiu paslaptį, kas buvo mano dovanų maišelyjė:



Ką aš noriu pasakyti apibendrinant, tik tai, kad renginys man labai patiko. Taip, buvo labai ilgai, taip, velniškai pavargau, taip, nebuvo laiko net išgerti kavos, tačiau ne kavos gerti atėjau, atėjau žinių, kurias tikrai gavau. Vienintelis minusas iš mano pusės - nebuvo parūpintos vietos spaudai (kaip matote iš nuotraukų, aš sėdėjau labai jau toli). Manau kitą kartą pavyks organizuoti geriau, o aš linkiu tik sėkmės, nes tokių renginių reikia. Ačiū labai už pakvietimą, žinias ir gerai praleistą laiką.




SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig