2017 m. vasario 7 d., antradienis

Plaukų dažymas su Matrix


Grįžtame prie plaukų priežiūros, o jeigu tiksliau, prie plaukų dažymo. Šį kartą nusprendžiau išbandyti Matrix plaukų dažus. Jie yra vieni iš populiariausių, tačiau visiškai neprieinami kiekvienam iš mūsų. Kodėl? Nes net parduotuvė www.inhair.lt parduoda juos tik kirpėjams ir plaukų priežiūros profesionalams. tai reiškia tik du dalykus: dažyti reikia mokėti, plius gamintojas pasirūpina, kad paslauga būtų atlikta kokybiškai, o ne namuose be tinkamų tam žinių. Aišku, aš jau seniai žiūrėjau į nuostabius Mocha atspalvius ir svajojau, vieną dieną išbandyti tai ant savo plaukų.





Kaip jau žinote, plaukų seniai nebalinu, dažyti irgi nelabai noriu, nes bijau sudeginti. Pilnai užteko to, kad plaukai pradėjo lūžinėti ir tapo visiška šluota ant galvos nežiūrint į tai, kokias priemones naudoju.  Padariau daug išvadų: pirmoji - dažyti turi tik profesionalus kirpėjas (sakome griežtą "NE" balinimo ir dažymo procedūroms namuose), negalima labai dažnai kaitalioti plaukų priežiūros priemonių (pastebėjote, kad įrašų apie išbandytas plaukų priežiūros priemones ženkliai sumažėjo), na ir reikia vis gi daryti tai, ką siūlo daryti profesionalai (priemonės turi būti parinktos priklausomai nuo plaukų būklės, tipo ir galvos odos problemų), einant į kirpyklą reikia žinoti ko norisi, plius gerai žinoti aš tas meistras gali tai padaryti, na ir svarbiausiai - kartais nuo karto pakirpti galiukus.
Jeigu šnekėti apie plaukų būklę prieš pusę metų ir dabar, skirtumas akivaizdus. Plaukai pagaliau atsigavo, tačiau per keturis mėnesius šaknys ataugo, galiukai nusiplovė ir neteko dažų pigmento ( o tai reiškia išsausėjo), spalva nebuvo lygį. Logiška - reikia dažyti.

Dabar apie mano norus. Ačiū labai tam žmogui, kuris sugalvojo Ombre, Balayage ir kitus tokio tipo dažymus, kai šaknų jau galima nebalinti. Mano pagrindinis noras buvo palikti šaknis ramybėje (tam, kad ataugimas būtų gražus ir atrodytų natūraliai), pašviesinti perėjimą tarp šaknų ir galiukų, suteikti galiukams spalvos (bet tokios, kokios mano prisegamieji plaukai). Sakyčiau ne daug, nei mažai. Pasikonsultavus su Matrix plaukų dažymo specialistė Alicija suradome bendrą sprendimą, aš pamačiau, kad žmogus ne galo profesionalus, nėra žodžio 'negalima taip padaryti', po visų aptarimų pereiname prie dažymo.



Tam, kad pašviesinti sruogas Alicija naudoja Matrix Light Master miltelius, kurie maišomi su naujiena -Matrix BLOND Ultim8. Šita sistema apsaugo plaukus dažymo metu, todėl balinant plaukus arba turint silpnus ir pažeistus plaukus, BLOND Ultim8 naudoti būtina. Būtent tada dažymas gali būti kiek drąsesnis. Logiška, šitos priemonės negydo plaukų, jų funkciją tik apsaugoti ir nepadaryti dar didesnės žalos. 



Garbės žodžio, aš pirmą kartą matau tokio įdomaus įpakavimo priemonę. Taip, apie tas sistemas jau visi žinome ir klausiame savo kirpėjo, tačiau naudojant BLOND Ultim8, svarbiausiai yra dozavimas. Padauginti priemonės nerekomenduojama. Mes dažome plaukus kelis kartus (baliname sruogas ir tonuojame visus plaukus), į visus dažus Alicija pila ir BLOND Ultim8.




Kodėl aš Jums sakiau, kad kirpėjas turi žinoti ką daro? Nes tik taip įmanomas geras ir norimas rezultatas. Aš pasistengiau klausinėti įvairių detalių, nes man pačiai labai įdomu. Vienu žodžiu, niekada negalvojau, kad plaukų sruogas galima balinti su 3% oksidantu. Pasirodo galima (vertinant tai, kad mano natūralus plaukas visiškai juodas), mes gavome norimą rezultatą, tik reikėjo palaukti numatytą 50 minučių laiką. Pasirinkus mažesnės koncentracijos oksidantą plaukai žalojami mažiausiai, na o pridėkite dar BLOND Ultim8, todėl už savo plaukus galima bebijoti.



Nuplovus miltelius tęsiame dažymo procesą. Kaip aš jau sakiau, reikėjo suteikti plaukams norimo atspalvio. Alicija maišo Matrix Color Sync toninius plaukų dažus kelis kartus, nes prie šaknų reikia vienos spalvos, per vidurį kitos, na o galiukus reikia palikti šviesius....

Matrix ColorSync plaukų dažai yra profesionaliam naudojimui skirti pusiau permanentiniai plaukų dažai be amoniako. Su Cera-oil kondicionuojančiu kompleksu, kuris maitina plaukus ir suteikia pastebimą glotnumą, minkštumą ir blizgesį, išsaugo spalvą po dažymo.








Na o prieš rezultatą, labai noriu aptarti dar vieną labai svarbią temą: plaukų priežiūrą po dažymo. Juk ne vien tobulo dažymo neužtenka, reikia prižiūrėti plaukus teisingai. Alicija rekomendavo man galu gale nenaudoti gyliai maitinančių plaukų šampūnų, juk šampūnus reikia rinktis priklausomai nuo galvos odos būklės. Labai rekomenduojama naudoti plaukų priežiūros priemones tinkančius dažytam plaukui, taip spalva neišsiplaus greitai. Matrix So Silver Plaukų šampūnas, pasak Alicijos, mano mush have. Jis nesuteikia pilko pigmento ir negali neutralizuoti geltonumo. Jis skirtas palaikyti norimą šaltą atspalvį. Jo naudojimo būdas kiek kitoms - standžias ptras (kurios gaunasi sumaišius ir suplakus šampūną su vandeniu) paskirstyti ant plaukų, laikyti nereikia. Tokias procedūras reikia kartoti vieną kartą per savaitę. Na o galiukams būtinos drėkinamosios kaukės ir aliejukai.


Rezultatas:


Aš manau apie plaukų dažymą reikia šnekėti kelis kartus: nes reikia aptari rezultatą po dažymo, vėliau kelias savaites po dažymo (kaip spalva nusiplauna, kokia plaukų būklę). Todėl šiandien tik pirminis rezultatas - jis man labai labai patinka, mano plaukai norimo atspalvio, šaknys tamsios, galiukai šviesūs, pilnai atitinka mano prisegamų plaukų atspalvį. Po dažymo plaukai labai švelnūs, minkšti ir be galo gražiai blizga.


Ačiū labai už plaukų dažymą Alicijai ir profesionalių priežiūros priemonių parduotuvei www.inhair.lt
Visos Matrix plaukų priežiūros naujienos jau laukia jūsų parduotuvėje, na o plaukų dažymą labai rekomenduoju palikti profesionalams, kurie tikrai išmano savo darbą.



















SHARE:

1 komentaras

  1. Kaip matosi, kad visai kitoks plaukas pagaliau atauga. Linkiu atsiauginti grazius, blizgancius plaukus! Ir pagaliau nusikirpti visus peroksido nuvargintus galiukus ��

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig