2017 m. rugpjūčio 11 d., penktadienis

Gaminkime kartu: cukinijų blyneliai


Gero penktadienio, mano brangieji, pradėsime nuo rubrikos "Gaminkime kartu". Aš neapsakomai laiminga dėl to, kad nusprendžiau vėl atgaivinti savo bloge būtent šią rubriką. Aš pradėjau daugiau gaminti namuose (tikriausiai tai pastebite iš mano Instagram story filmukų), pradėjau ieškoti naujų receptų ir eksperementuoti su naujais patiekalais ir produktais. Aš manau, kad gaminimas namuose leidžia ne tik sutaupyti, valgyti sveikesnį maistą (pats žinai kaip pagaminai ir kokius produktus naudojai), plius vakare susitikti prie bendro stalo, o gal kartais, ir kartu gaminti kažkokį patiekalą. Vienu žodžiu, savotiška namų virtuvės šeimos terapija.


Šį kartą mes gaminsime cukinijų blynelius. Kas pažįstama mane artimiau, puikiai žino, mano namuose galima gaminti bet ką, apart blynų. Kodėl? Mūsų butas gana mažas, svetainė sujungia su virtuve, koks galingas bebūtų garų surinkėjas, nuo gaminamų keptuvėje patiekalų žvėriškai smirda dūmais namuose. Būtent todėl dažniausiai eidavau blynų į kavines, mažiau problemų. Ruduo, pats metas į savo racioną įvesti daržoves, todėl kepsime ne tradicinius bulvinius blynus, o kiek lengvesnius cukinijų blynelius, nuo kurių ir dūmų namuose net nebuvo, o kvapas buvo tiesiog pasakiškas....


Sutarkuojame keturias mažas cukinijas stambia trintuve



Maža paslaptis, nes kiek neskaičiau receptų, beveik niekas to nerašo. Jeigu atsirado nereikalingų skysčių (cukinijos buvo vandeningos arba pasirinkime per smulkią trintuvę), būtina nusunkti.


Išspaudžiame į paruoštą masę česnakus


Pati cukinija beveik neturi skonio, todėl aš įmaišau du šaukštus parmezano sūrio, du šaukštus miltų, vieną kiaušinį, druską ir pipirus.


Labai gerai išsimaišome visus ingredientus


Matote, kaip viskas paprasta? O dabar kepame blynus. Leidžiame jiems apskrusti ir labai atsargiai verčiame.



Galima blynus valgyti tiesiog su grietine, tačiau aš ruošiu padažą. Graikiškas jogurtas, česnakai ir krapai. Nors jau vasarą eina į pabaigą, vistiek būtina galvoti apie savo figūrą.



Aš manau tokį receptą galima adaptuoti ir vegetarams, tiesiog vietoje kiaušinių pasiimti Cha sėklas, pridėti kepintų paprikų ir svogūnų, užmiršti apie sūrį. Gausis nuostabus, tačiau jau visiškai kitoks patiekalas.





Gero penktadienio,


Skanaus....











SHARE:

1 komentaras

  1. Gaminom, labai skanu! Ačiū už padažo receptą, jis nuostabus :)

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig